skip to Main Content

Diepvriesbrood

Hoe kun je brood het beste bewaren in de diepvries? En dit kun je beter niet doen

Diepvriesbrood is heel handig! Je kunt het langer bewaren en je hebt het altijd in voorraad. En als je alleen eruit haalt wat je nodig hebt, dan houd je nooit iets over en verspil je geen brood. Als het brood daarbij direct bij de bakker uit de vriezer komt, scheelt dat thuis natuurlijk ook de extra energie om het in te vriezen.

Hoe kun je brood eigenlijk het beste invriezen?

Maar belangrijker nog: de juiste structuur van diepvriesbrood én het juiste moment van invriezen zorgen ervoor dat het brood in goede conditie blijft en ontdooid nog ‘gewoon lekker’ en vers is. Alleen de prijs maakt het verschil: ambachtelijk brood tegen een lagere prijs. Hoe mooi is dat 😊

Factoren die bepalend zijn voor de conditie van het brood

Het water dat in een brood zit, verdampt na een tijdje via de korst uit het deeg. Daarom is een korst na een dag een minder krokant. Maar als een brood goed is gekneed, wordt het water in het deeg langer vastgehouden. De gluten in de bloem vormen dan als het ware een bindend netwerk.

De receptuur en het verwerkingsproces van het ambachtelijke brood van De Lekkere Bakker zorgen ervoor dat diepvriesbrood langer vers blijft. Diepvriesbrood wordt bij ons ook sneller ingevroren dan bij de gemiddelde thuissituatie.  Hiermee bereiken we dat het brood dat aan het einde van de dag over blijft toch nog goed is om te verkopen.

Nu zijn er al veel klanten die één keer per week komen en het brood thuis invriezen. Er is dan ook echt behoefte aan goed diepvriesbrood.

Omdat we nooit precies weten welk brood over blijft, hebben we dit brood in verschillende categorieën opgedeeld. Wit, bruin, fijn volkoren en meergranen brood zijn de huidige keuzes. Het is een verrassing wat er straks bij jou thuis precies op de plank ligt. Bovendien, vindt het nou niet leuk om verschillende soorten brood uit te proberen? Dit uiteraard wel tegen een lagere prijs, want jouw flexibiliteit wordt beloond. Daarmee help je samen met De Lekkere Bakker aan een betere en duurzame wereld, wat misschien nog wel een belangrijkere reden is.

Fabels en Feiten van Diepvriesbrood

 

Verandert brood invriezen iets aan de voedingsstoffen?

Nee, de voedingsstoffen zitten na het invriezen nog steeds in het brood.

Hoe lang is brood houdbaar in de vriezer?

Volgens het Voedingscentrum is brood één maand houdbaar in de vriezer.

Is brood van diepvriesbrood.nl een grote restpartij die uiteindelijk in de diepvries is beland?

Nee, diepvriesbrood is kwaliteitsbrood dat met zorg en aandacht is bereid en ook heel zorgvuldig is ingevroren.

Zitten de vriezers van Diepvriesbrood.nl overvol?

Nee, want de broden worden via het op-is-op-principe verkocht. Het is voor onze bakkerij een oplossing om duurzaam bezig te zijn, dus we forceren niet door onbeperkt te gaan bakken. Daarnaast worden de broden niet te dicht tegen elkaar aan gelegd, om snel en gelijkmatig te kunnen bevriezen.

Heb ik keus bij Diepvriesbrood.nl?

Jazeker heb je keus, we hebben de categorieën wit, bruin, fijn volkoren en meergranenbrood.Per categorie kun je denken aan busbrood, casino, vloer en tijgerbrood. De meergranen soorten zijn lekker robuust en voedzaam.

Hoe kan ik diepvriesbrood het best ontdooien?

Als je weinig tijd hebt, dan gebruik je de magnetron, liever geen oven en geen broodrooster. Bij voorkeur laat je het brood op kamertemperatuur in een plastic zak ontdooien. Leg het bijvoorbeeld s’ avonds klaar voor de volgende ochtend.

Tip; neem bevroren boterhamen meenemen in de broodtrommel, helemaal bij vleeswaren. Op het moment dat het lunchtijd is, zijn de boterhammen precies in de juiste conditie.

Online bestellen

We hebben een breed assortiment, dat gedurende de dag wordt aangevuld. Wil je er toch zeker van zijn dat je niet misgrijpt? Plaats een bestelling en kom deze afhalen bij één van onze winkels.

Direct online bestellen Openingstijden
Bezorgingsgebied webshop
Bezorgen na afstemming met de bakkerij

Verder kunnen wij ook lekkernijen versturen met de post.

Bezorgingsgebied webshop

Andere plaatsen in overleg met de bakkerij.
Versturen met de post kan altijd.